Ministrul Muncii: Pensionarii cu pensii mici vor primi pensiile majorate și ajutorul financiar astfel încât să ajungă la 2.200 lei, în ianuarie

Redacția dec. 24, 2021 0 comentarii
Pensionar batran bani sacosa sacose pensie

Taloanele de pensie aferente lunii ianuarie se tipăresc şi acestea conţin majorarea pensiei minime, a punctului de pensie, dar şi ajutorul pentru cei cu pensii mai mici de 1.600 de lei, astfel încât aceștia să primească o sumă totală de 2.200 lei, a anunţat, vineri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

„Ne ţinem de cuvânt! Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Punctul de pensie de majorează de anul viitor cu 10%, la 1.586 lei, în timp ce indemnizația socială pentru pensionari crește cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

De asemenea, în ianuarie, Guvernul va acorda „în mod excepțional” un supliment la pensie pentru pensionarii cu pensii mici, sub 1.600 lei. Acesta va fi alocat diferențiat, pentru ca toți pensionarii cu pensii sub această sumă să primească în total 2.200 lei, în ianuarie.

Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *