Ministrul Proiectelor Europene: Următoarea cerere de plată din PNRR urmează să fie depusă în octombrie / În total, în 2022, ar trebui să avem în conturi suma de 10 miliarde de euro

Redacția iun. 6, 2022 2 comentarii
Marcel Boloș

Ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloş a declarat, luni, la finalul reuniunii Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care a avut loc la Palatul Victoria, că următoarea cerere de plată, numărul 2, urmează să fie depusă în cursul lunii octombrie a acestui an, la Comisia Europeană, când România are de încasat suma de 3 miliarde de euro. El a precizat că în conturile României, din PNRR în cursul anului 2022 trebuie să avem suma de 10 miliarde de euro, după depunerea cerii de plată numărul 2.

Ministrul Boloş a afirmat că este perioada în care Comisia Europeană este posibil să mai transmită observaţii sau clarificări la jaloanele care au fost deja îndeplinite, un număr de 21 de jaloane care au fost obligatorii de îndeplinit până la finalul lui 2021.

„Ministerele de linie vor rămâne în continuare în legătură cu noi (..) pentru a mai răspunde, dacă va fi cazul, la informaţiile suplimentare pe care e posibil să le ceară Comisia Europeană”, a spus Boloş, potrivit News.ro.

El a precizat că pe ordinea de zi a Comitetului interministerial s-au analizat primele măsuri de lansare de proiecte, aferente implementîrii primelor proiecte din PNRR.

„Discutăm de un număr de 58 de apeluri de proiecte, cu o valoare de 13 miliarde de euro, deci 70% din valoarea PNRR urmează să fie implementat. Unele dintre ele s-au şi lansat şi s-a văzut procesul de implementare, mai ales la Ministerul Dezvoltării”, a spus Boloş, precizând că au fost un real succes apelurile pentru proiecte în eficienţă energetică, pentru blocuri şi instituţii publice.

Ministrul a mai afirmat că s-a discutat şi despre situaţia următoarei cereri de plată, numărul 2, care urmează să fie depusă în cursul lunii octombrie a acestui an, când România are de încasat suma de 3 miliarde de euro.

„În conturile României, din PNRR în cursul anului 2022 trebuie să avem suma de 10 miliarde de euro, ar trebui să avem după depunerea cerii de plată numărul 2”, a spus Marcel Boloş.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

  1. Datori pana la Iohannis Al XIII-lea, verisor de-al lui Cleon din ‘Foundation’, de Asimov, adaptarea Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *