Ministrul Transporturilor afirmă că blocarea circulației metroului este ilegală: „O firmă vrea neapărat să căpușeze Metrorex în liniște. E o palmă dată întregii Românii”

Catalin Drula, ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a condamnat vineri acțiunea sindicaliștilor Metrorex de a bloca circulația metroului, spunând că este „o acțiune ilegală”, din partea unei firme care „vrea neapărat să căpușeze Metrorex în liniște”. „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a scris Drulă, pe Facebook.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie”, a transmis ministrul.

El și-a declarat aprecierea pentru oamenii onești care lucrează la metrou și care au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor și le-a cerut să nu se lase amăgiți de o firmă care vrea să căpușeze Metrorex în continuare.

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018. O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, le-a transmis ministrul.

Sindicaliștii de la Metrorex au blocat vineri dimineață metroul după ce compania controlată de Ministerul Transporturilor a aplicat vineri o nouă lovitură sindicatului condus de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD și lider al organizației de peste 20 de ani. Astfel, Metrorex a notificat o firmă controlată de sindicalistul Rădoi să elibereze toate spațiile comerciale din metrou până la 2 aprilie.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *