Ministrul Turismului din Grecia, vizită în România: “Turismul trebuie să coexiste cu pandemia”. Care sunt condițiile de călătorie în statul elen

Redacția mart. 19, 2021 0 comentarii
Peninsula Kassandra, regiunea Halkidiki, Grecia

 

După un an de restricții, reguli de carantină și vești îngrijorătoare despre pandemia COVID-19, cei care doresc să își planifice vacanța pentru vara care urmează au câteva perspective ceva mai îmbucurătoare. Grecia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, deschide sezonul turistic încă din aprile, a anunțat Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, prezent în România, notează wall-street.ro. Aflați totuși încă în plină pandemie, grecii se declară precauți și anunță că cei care doresc să își facă vacanța în statul elen nu intră aici necondiționat. Opțiuni: certificat de vaccinare împotriva COVID, dovada faptului că turistul a trecut prin boală, rezultatul negativ al unui test PCR.

Ministrul Turismului grec a dezvăluit că sezonul turistic în statul elen se va deschide pe 14 mai 2021. Însă, având în vedere faptul că Grecia este vizitată de foarte mulți turiști români, Grecia își va deschide porțile pentru aceștia începând cu jumătatea lunii aprilie, înainte de sărbătorile pascale. ”România este prima țară pe care o vizitez, în urma finalizării planului de deschidere a sezonului turistic în Grecia. Am dezvoltat un plan integrat, deoarece turismul trebuie să coexiste cu pandemia”, a spus ministrul.

Acesta a precizat care vor fi condițiile în care se va putea călători în statul elen în 2021: prezentarea certificatului de vaccinare împotriva COVID, dovada faptului că turistul a trecut prin boală sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Toţi turiştii pot fi supuşi unor teste aleatorii, în acelaşi mod ca anul trecut.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *