Modernizare pe Prelungirea Ghencea: Viarom, PORR, Tracon și Maristar au depus oferte pentru tronsonul de 1 km pe care CNAIR l-a preluat de la PMB

Pasaj Domnești inaugurat

Compania de Drumuri a primit 4 oferte pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea, tronson de un kilometru preluat de la Primăria Capitalei. Ofertele au venit de la Viarom, PORR, Tracon și Maristar, a transmis joi șeful CNAIR Cristian Pistol. Contractul pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea între Pasajul de la Domnești și limita administrativă a Sectorului 6 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la jumătatea lunii martie. Este un tronson cu o lungime de un kilometru între Pasajul Domnești și strada Mărăcineni, limita administrativă între județul Ilfov și sectorul 6 al Capitalei pe care Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, l-a preluat de la Primăria Municipiului București.

„Pentru proiectarea și execuția obiectivului care va facilita inclusiv accesul la viitoarea linie a tramvaiului au depus oferte:

1. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. (Romania)

2. PORR CONSTRUCT S.R.L. (Romania)

3. Asocierea TRACON S.R.L. (Romania) – ACVATOT S.R.L. (Romania)

4. Asocierea MARISTAR COM S.R.L. (Romania) – THADEC ENGINEERING S.R.L. (Romania)- HYDROSTROY AD (Bulgaria)- RAD PANORAMA CONSTRUCT S.R.L. (Romania)

Valoarea estimată a contractului (finanțat prin Fonduri Europene)  este de 57,25 milioane de lei (fără TVA). Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 12 de luni pentru finalizarea construcției, dintre care 2 luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Prin acest proiect vrem să creștem gradul de confort și accesibilitate în zona Pasajului Domnești”, afirmă Cristian Pistol.

Contractul pentru modernizarea acestui tronson al bulevardului Prelungirea Ghencea are o valoare cuprinsă între 57 și 67 milioane lei, termen de proiectare de 2 luni și 10 luni pentru execuție. Dacă se va semna rapid contractul, finanțarea va începe pe POIM și apoi fazată pe POT.

Lucrările de lărgire se fac pentru o lățime cuprinsă între 34 și 41 de metri, dar cu rezervarea unui spațiu de 8 metri pentru viitoarea linie de tramvai pe care PMB încă nu are bani să o monteze. Pe întreg sectorul de un killometru vor fi asigurate cel puțin 4 benzi, fiecare cu o lățime de 3,5 metri, două piste de biciclete 2X1,5 metri, trotuare de 2X3 metri și spațiu verde de 2X1,5 metri. Zona mediană de 8 metri este rezervată liniei de tramvai, arată documentația tehnică pe care a consultat-o Economedia. Între Pasajul Doamnești și strada Mărăcineni sunt două stații de autobuz STB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *