Moody’s a îmbunătățit ratingul datoriei Tesla la „Ba1”

Supercharger

Moody’s a îmbunătățit luni ratingul datoriei Tesla cu două trepte la „Ba1” de la „Ba3”, reflectând așteptările agenției de rating că producătorul auto electric condus de Elon Musk își va menține poziția de lider în producția de vehicule electrice cu baterii.

Moody’s a afirmat într-o notă că perspectiva Tesla rămâne pozitivă, iar compania va continua să-și mărească rapid producția și să-și îmbunătățească profitabilitatea în mod semnificativ.

Politica financiară a Tesla este probabil să fie prudentă, iar lichiditatea va rămâne foarte bună, a spus Moody’s, adăugând că o ofertă mai competitivă de vehicule electrice cu baterii de către alți producători auto ar putea începe să exercite o oarecare presiune asupra marjelor companiei în 2023.

De altfel, piața se umple de concurenți rapid, alături de producătorii tradiționali, precum Volkswagen, Renault, Ford sau Hyundai, în cursă apar și nou veniți, cum ar fi Rivian, Xiaomi, Everland, Sony sau chinezii de la Nio.

În ianuarie, Tesla a raportat livrări trimestriale record care au depășit cu mult estimările de pe Wall Street, ocolind deficitul global de cipuri, pe măsură ce creștea producția din China. A fost al șaselea trimestru consecutiv în care cel mai valoros producător de automobile din lume a înregistrat livrări record.

De asemenea, agenția de rating a anticipat că Tesla va livra aproape 1,4 milioane de vehicule în 2022, față de aproximativ 936.000 în 2021.

Sursa foto: Tesla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *