Musk încasează încă 3,6 miliarde de dolari în acțiuni Tesla / În total, Musk a vândut acțiuni de aproape 40 de miliarde de dolari în acest an

Redacția dec. 15, 2022 0 comentarii
Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Patronul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit miercuri încă 3,6 miliarde de dolari în vânzări de acțiuni, ceea ce duce totalul său aproape de 40 de miliarde de dolari în acest an, în timp ce acțiunile companiei sunt la minimele ultimilor doi ani, scrie Reuters.

E a doua mare vânzare de acțiuni pe care o face Musk de când a cumpărat Twitter, cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie. Nu este clar dacă vânzările au legătură cu achiziția Twitter, dar ele îi deranjează pe investitorii care sunt supărați de percepția că el își redirecționează atenția și resursele către Twitter în detrimentul Tesla.

“Nu conferă multă încredere în afacere și nici nu vorbește prea mult despre locul în care se află atenția sa”, a declarat Tony Sycamore, analist la casa de brokeraj IG Markets, unde Tesla este o acțiune populară în rândul investitorilor mici.

“Nu este o situație bună. Am vorbit cu o mulțime de investitori care au acțiuni Tesla și sunt absolut furioși pe Elon.”

Nu a existat un răspuns imediat la o solicitare Reuters de comentarii din partea Tesla și a lui Musk trimisă prin e-mail în afara orelor de program. Participația de 13,4% a lui Musk în Tesla a scăzut de la aproximativ 17% în urmă cu un an, potrivit datelor Refinitiv.

Acțiunile Tesla, care au scăzut joi cu aproape 3% în tranzacțiile de dinaintea pieței, s-au înjumătățit în acest an.

Valoarea totală a vânzărilor lui Musk în ultimul an se ridică la aproape 40 de miliarde de dolari.

“Va începe să fie obositor pentru investitori”, a declarat Tareck Horchani, șeful departamentului de tranzacționare Prime Brokerage la Maybank Securities din Singapore.

Averea lui Musk, în mare parte legată de acțiunile Tesla, a scăzut odată cu prețurile în acest an și și-a pierdut pentru scurt timp titlul de cea mai bogată persoană din lume săptămâna trecută – potrivit Forbes – când a fost depășit de șeful Louis Vuitton, Bernard Arnault.

În afară de Tesla și Twitter, unde managementul și tweet-urile lui Musk stârnesc controverse și reacții politice, Musk mai conduce compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe pentru a conecta creierul uman la computere.

Între timp, Tesla se confruntă cu provocări logistice persistente și a declarat în octombrie că se așteaptă să rateze obiectivul de livrare a vehiculelor din acest an. Este mai profitabilă decât rivalii care s-au străduit să facă bani din vânzarea de mașini electrice.

Cea mai recentă vânzare de acțiuni vine la o lună după ce Musk a vândut acțiuni în valoare de 4 miliarde de dolari în zilele de după ce a încheiat afacerea Twitter.

Investitorul Tesla Ross Gerber, un susținător puternic al lui Musk, a declarat pe Twitter că Tesla ar trebui să anunțe o răscumpărare “pentru a profita de prețul scăzut al acțiunilor pe care Elon l-a creat”.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *