NEPI Rockcastle pare să se fi răzgândit. Nu se mai mută în Malta, ci în Olanda

Nepi Residential

Pe 7 mai 2021 NEPI Rockcastle a anunțat că ia în considerare o potențială migrare din Insula Man în Malta, ca parte a unei inițiative de aliniere a structura de deținere a diferitelor activități ale Grupului. Recent, compania pare să se fi răzgândit și și-a lărgit domeniul de aplicare al analizei sale pentru a include jurisdicții suplimentare din UE în care grupul are o legătură stabilită.

Consiliul continuă să considere oportun ca societatea să fie guvernată de legea unui stat membru UE. Ca urmare a revizuirii, compania a identificat Țările de Jos (Olanda) ca fiind jurisdicția preferată pentru sediul legal al NEPI Rockcastle.

Consiliul consideră că Țările de Jos sunt potrivite, datorită prezenței sale în țară prin filiala sa operațională, NE Property BV, și prin listarea NEPI Rockcastle pe Euronext Amsterdam.

Deoarece legea olandeză nu permite în prezent companiilor înființate în afara UE să migreze direct în Țările de Jos, se are în vedere ca migrarea să fie efectuată în două etape inter-condiționale: o migrare inițială către Luxemburg, urmată de o migrație ulterioară în Țările de Jos.

Structurată în acest fel, migrarea Companiei în Țările de Jos nu se anticipează să afecteze nici continuitatea corporativă a NEPI Rockcastle sau tranzacționarea acțiunilor NEPI Rockcastle, care ar rămâne disponibile pentru a fi tranzacționate pe JSE, Euronext Amsterdam și A2X.

Consiliul a aprobat planul de migrare prezentat mai sus; cu toate acestea, schimbarea de domiciliu va fi supusă aprobării acţionarilor.

În România, compania deţine 20 de centre comerciale şi 7 strip mall-uri în cele mai importante oraşe din ţară, printre care Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureş sau Ploieşti (Ploieşti Shopping City).

De asemenea, aceasta și-a vândut, anul trecut, portofoliul de birouri din România către AFI Europe cu circa 300 de milioane de euro și a dat startul construcției primului său proiect rezidențial în București, lângă Vulcan Value Center.

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.