Nestle suspendă comercializarea brandurilor sale KitKat și Nesquik în Rusia

Produse Nestle Sursa foto: Nestle.ro

Nestle a anunțat miercuri că suspendă comercializarea brandurilor sale precum KitKat și Nesquik în Rusia, scrie Reuters.

„Suntem concentrați pe furnizarea de alimente esențiale, cum ar fi alimente pentru copii și produse de nutriție medicale/de spital. Acest lucru înseamnă că vom suspenda marea majoritate a volumului nostru de dinainte de război din Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al Nestle.

Nestle a oprit exporturile și importurile de produse alimentare neesențiale, cum ar fi cafeaua Nespresso sau apa San Pellegrino, din și către Rusia.

Grupul alimentar elvețian a spus deja că oprește investițiile în Rusia. Nestle, Philip Morris, companie multinațională elvețiană-americană care produce țigări și tutun și Imperial Tobacco (Imperial Brands), al patrulea producător la nivel mondial de țigări, s-au alăturat listei multinaționalelor care se retrag din Rusia.

Nestle s-a alăturat companiilor Procter & Gamble și Unilever, unii dintre cei mai importanți producători de bunuri de larg consum la nivel mondial și a oprit investițiile în Rusia, în timp ce producătorul de țigări Philip Morris a declarat că va reduce producția, iar Imperial Brand a decis să o suspende.

Sursa foto: Nestle.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *