Nici influencerii nu mai sunt ce erau. Porsche a investit într-o companie chineză care livrează influenceri virtuali

influenceri

Porsche a efectuat o investiție strategică, prin intermediul Porsche Ventures, în compania de tehnologie iMaker, principalul furnizor din China de influenceri virtuali și ecosisteme digitale. Producătorul de mașini sport pare a se mula pe noua cultură de consum și a tendințelor relevante pentru clienții tineri, iar obiectivul său strategic este de a investi continuu în noi scenarii de aplicații pentru conținut digital.

Porsche Ventures și iMaker lucrează împreună din 2020. Partenerii intenționează să construiască un nou ecosistem digital care va extinde și îmbunătăți experiența digitală a clienților în vehiculele Porsche. Noi funcții și tehnologii digitale pentru aplicațiile în mașină sunt dezvoltate cu un accent deosebit pe comunicarea și interacțiunea cu generațiile mai tinere prin conținut digital și influențe virtuale.

Influencerii virtuali sunt personaje și avatare generate de computer, concepute folosind un software inovator de animație. Au expresii faciale realiste și mișcări ale corpului și sunt foarte asemănătoare cu oamenii. Momentan, în Asia, influencerii virtuali sunt din ce în ce mai folosiți de industria muzicală, la evenimente live, pe platformele de social media și în comunicațiile corporative.

Investiția strategică în iMaker este un alt pas pentru Porsche de extindere a portofoliului de produse și servicii digitale și a accelera transformarea sa digitală. În viitor, Porsche va coopera și cu iMaker în domeniul scenariilor de aplicații digitale și al ecosistemelor digitale în vehicule, făcând vehiculele o parte importantă a vieții digitale și a divertismentului consumatorilor, precum și creând o călătorie digitală convenabilă și superioară pentru clienți prin o experiență perfectă.

„Sperăm să oferim conținut digital divers și asistență tehnică pentru fiecare idee strălucitoare și să găsim soluțiile potrivite pentru ca aceasta să devină realitate în cel mai bun mod posibil. iMaker va sprijini Porsche cu implementarea și crearea de conținut digital relevant pentru industria auto”, spune Xia Bing, fondatorul iMaker.

Compania de tehnologie a fost fondată la sfârșitul anului 2019 și a încheiat cumulativ patru runde de finanțare cu mai mulți investitori în ultimul an.

Porsche Ventures este unitatea de capital de risc a Porsche AG și are birouri în Stuttgart, Berlin, Tel Aviv, Palo Alto și Shanghai. Pe lângă Porsche Ventures, ecosistemul Porsche include tehnologia și digitalul, ca de exemplu unitatea Porsche Digital, constructorul companiei Forward 31 și investitorul APX, un joint venture cu Axel Springer SE.

Sursa foto: Porsche. Influencer generat de computer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *