Nicolae Ciucă a anunțat semnarea acordurilor de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ministerele coordonatoare de reforme aferente PNRR

Redacția mart. 8, 2022 1 comentarii
guvern pnrr

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat semnarea acordurilor de finanțare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și alte 6 ministere: Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„A fost inițiată activitatea prin care ministerele coordonatoare de reforme și investiții vor putea să acceseze banii care ne-au fost alocați prin PNRR. Discutăm deja de 4 miliarde care sunt în țară și de alte 6 miliarde euro care urmează să intre în țară până la finele anului”, precizează Ciucă.

Premierul a transmis că în bugetul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene există 110 miliarde lei, 10 miliarde reprezintă credite bugetare și aproximativ 100 miliarde credite de angajament. Diferența este că primele pot fi angajate și cheltuite în acest an, celelalte într-un proces multianual.

„Este important ca așa cum ne-am angajat concomitent cu îndeplinirea jaloanelor și țintelor am urmărit ca prin aceste etape să accesam banii de la UE pentru a putea spori capacitatea de reziliență”, a declarat Nicolae Ciucă.

Foto: MIPE

Comentarii

 1. Avad in vedere competenta ministeriala nici nu ma indoiesc ca nu vor reusi!
  Turul manastirilor, turul cramelor, turul castelelor abandonate!
  Toate proiecte valoroase ce aduc dezvoltare!
  Pacat ca A7, A8, A12 au murit!
  La fel si calea ferata!
  Vesnica lor pomenire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.