Nissan a anunțat că va opri fabrica sa din Sankt Petersburg în zilele următoare, după ce a stopat deja exporturile către Rusia

Redacția mart. 7, 2022 0 comentarii
nissan

Nissan a anunțat azi că va opri lucrările la fabrica sa din orașul rus Sankt Petersburg în zilele următoare, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Producătorul auto japonez, care a vândut 53.000 de vehicule în Rusia anul trecut, se așteaptă ca „provocări suplimentare” să ducă la opriri și întreruperi ale producției locale, a declarat un purtător de cuvânt.

Anunțul inițial al Nissan a venit în aceeași zi în care și Toyota a anunțat că va opri producția la fabrica sa din Rusia de vineri și va stopa pe termen nelimitat exporturile de vehicule către țară și la o zi după Honda.

De asemenea, furnizorul de componente Magna spune își oprește fabricile din Rusia. Compania are o prezență semnificativă, cu șase fabrici și aproximativ 2.500 de angajați în țară.

Între timp, cel mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, își va opri fabricile din Togliatti și Izhevsk sâmbătă și între 9 și 11 martie, în timp ce se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu componente electronice, a anunțat joi compania.

Avtovaz, controlată de partenerul de alianță al Nissan, Renault, întrerupsese câteva rânduri pentru o zi în această lună.

Sursa foto: Nissan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *