NN Group va plăti 584 de milioane de euro pentru preluarea subsidiarelor MetLife din Grecia şi Polonia

Achizitii pixabay.com

NN Group NV a anunţat că va plăti 584 de milioane de euro (692,9 milioane de dolari) pentru achiziţionarea subsidiarelor MetLife din Grecia şi Polonia, în cadrul strategiei de a-şi consolida poziţia de lider pe pieţele cu potenţial atractiv de creştere, transmite MarketWatch, citat de Agerpres.

Compania olandeză de asigurări şi de gestionare a activelor se aşteaptă ca încheierea tranzacţiei şi obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare să fie realizate în primul semestru din 2022.

În urma achiziţiei, actuala bază de clienţi a NN aproape se va dubla în Grecia şi Polonia, compania estimând că va avea 2,7 milioane de noi clienţi. Vor fi reduse costurile, va fi generat capital de 50 milioane de euro pe an până în 2024, iar rentabilitatea investiţiilor va creşte cu până la 10%, a informat compania olandeză.

“În urma achiziţiei vom realiza oportunităţi de creştere şi ne vom diversifica activitatea pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de protecţie, pe pieţe cu grad scăzut de penetrare a asigurărilor”, a afirmat directorul general David Knibbe.

Compania a dat asigurări că politica sa de dividende şi programul de răscumpărare de acţiuni nu vor fi afectate.

NN este activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

MetLife este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume. Înfiinţată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienţi, MetLife are operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări şi deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă. 2,5 milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *