Noi piedici pentru transportatori: șoferii de camioane care vin în Anglia din Europa vor fi obligați să facă teste Coronavirus – ministrul britanic al transporturilor

Petru Clej mart. 28, 2021 0 comentarii
Camioane TIR Pexels

Șoferii de camioane străini care sosesc în Anglia pe o ședere de mai mult de două zile vor trebui să facă teste COVID-19 pentru combaterea tulpinilor viitoare de Coronavirus, a anunțat ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps, citat de Sky News.

Noua regulă care se va aplica transportatorilor din afara Marii Britanii și Irlandei va intra în vigoare pe 6 aprilie. Aceștia vor trebui să facă un test COVID-19 în termen de 48 de ore de la sosire și apoi unul la fiecare 72 de ore după aceea.

Acest lucru se face pentru a ne asigura că urmărim orice viitoare variante de Coronavirus care ne îngrijorează”, a scris ministrul Shapps pe Twitter.

Prim ministrul Boris Johnson sugerase deja la mijlocul săptămânii că Marea Britanie ar putea fi nevoită să înăsprească restricțiile la sosiri de pe continent.

Franța se confruntă cu un al treilea val de infecții, circa 3000 de persoane fiind infectate cu variantele sud-africană și braziliană a Coronavirus, care sunt considerate mai agresive.

O măsură similară a Franței în decembrie 2020 a provocat haos în Kent, sud-estul Angliei, cu mii de camioane blocate în parcări, dar industria transporturilor de mărfuri consideră că există acum suficiente teste rapide disponibile pentru a face față și a nu cauza probleme ca în trecut.

Călătoriile în străinătate din Anglia au fost interzice până cel puțin pe 17 mai, deși lucrătorilor esențiali, cum ar fi șoferii de camioane, li s-a permis să treacă frontierele pentru a aproviziona magazinele alimentare și fabricile din UK.

Foto: Camioane / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.