Nokian Tyres spune că își va putea dubla capacitatea de producție de anvelope la viitoarea fabrică de la Oradea, pe viitor/ Construcția noii fabrici se va realiza cu ajutor de la stat/ Ce țări a învins România în analiza pentru noua fabrică

anvelope

Detalii despre prima mare investiție în România a unei companii care își mută afacerile din Rusia.

Adrian Kaczmarczyk, SVP, supply operations Nokian Tyres, a declarat pentru Economedia că viitoarea fabrică din România, care va fi construită la Oradea, are o capacitate de producție anuală de 6 milioane de anvelope, iar pentru viitor compania are opțiunea de a se extinde până la o capacitate de producție de 12 milioane de anvelope pe an, dacă nu chiar mai mult. Planurile de investiții în România vizează momentan construcția acestei fabrici care va fi gata în 2025, iar de acolo compania va decide cum va dori să realizeze expansiunea în România.

Acesta spune că au fost luate în considerare o mulțime de alte state pentru a construi fabrica, inclusiv Polonia, Spania, Portugalia, Cehia sau Bulgaria, însă România a ieșit câștigătoare. 

„România a fost aleasă printre alte locații pe baza mai multor criterii, iar locația din România a fost cea care a contribuit cel mai mult și cel mai bine. Ne-a oferit cel mai bun sprijin în ceea ce privește obținerea permiselor, precum și angajamentul guvernului român de a ne ajuta să construim această fabrică în România”, a transmis Adrian Kaczmarczyk.

Reprezentantul Nokyan Tires a declarat că această fabrică se va realiza cu ajutor din partea statului, însă nu a dorit să spună pentru ce sumă aplică deoarece sunt încă în proces de discuții. Viitoarea fabrică va servi în principal piețele Europene, printre care Cehia, Elveția, Austria și inclusiv și România. 

Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat că intră în România și va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, după ce recent s-a retras din Rusia, potrivit unui comunicat de presă.

Producătorul de anvelope, care obișnuia să producă 80% din anvelopele pentru autoturisme în Rusia, a căutat noi capacități de producție după ce a decis să se retragă din Rusia ca răspuns la invazia țării în Ucraina.

Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025.

Potrivit sursei citate, în noua fabrică vor lucra circa 500 de angajați. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope de pasageri și SUV cu jante de dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *