Norofert vinde Norofert Organics și Norofert Fitofarma

Redacția sept. 20, 2022 0 comentarii
Norofert

Grupul Norofert, producător român de îngrăşăminte organice şi pesticide ecologice, anunță că vinde două companii din grup, deoarece nu mai fac parte din strategia de business, însă activitatea acestora va continua sub un nou management.

Astfel, Norofert a cedat deținerea de 99% pe care compania o are în Norofert Organics SRL. Valoarea totală a tranzacției este de 19.800 lei și a fost finalizată.

În același timp, în cursul acestei săptămâni se vor perfecta documentele de cesiune și pentru Norofert Fitofarma SRL, în care compania deține o participație de 99%. În momentul în care tranzacția va fi finalizată, compania va informa piața printr-un raport curent separat.

„Întrucât aceste două societăți nu mai fac parte din strategia de raportare și de business a Companiei, activitatea acestora s-a sistat și s-a decis înstrăinarea lor. Însă, sub noul management, ambele societăți își vor continua activitatea în agribusiness. Toate creanțele companiei cu aceste entități se vor recupera până la finalul anului 2022”, arată Norofert.

Norofert este cel mai important producător de inputuri ecologice din România și avea patru companii în cadrul Grupului. Compania mamă a rămas, după vânzarea celor două companii precizate mai sus, cu alte două filiale – Norofert USA, LLC – companie cu răspundere limitată din Ohio, înființată în aprilie 2020 ca parte a strategiei Norofert de extindere în SUA, în care Norofert SA deține 99%, iar Vlad Popescu, Președinte CA,1% și Agroprod CEV SRL – fermă de 1000 ha bio, achiziționată de Norofert SA în proporție de 100% la finalul anului 2021, fiind integrată în grup începând cu anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *