Numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a urcat la un nivel record în 2021

Redacția ian. 18, 2022 0 comentarii
uk, Marea Britanie

Numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a urcat la 1,247 milioane în trimestrul patru din 2021, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 2001, şi peste nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat cu un nivel record – 184.000 – în decembrie, faţă de luna precedentă. În total, numărul angajaţilor a crescut la 29,5 milioane, în urma redresării pieţei forţei de muncă

De asemenea, rata şomajului în perioada septembrie – noiembrie 2021 a scăzut la 4,1%, cel mai redus nivel din iunie 2020, în timp ce analiştii se aşteptau la un nivel de 4,2%.

Datele ONS arată că numărul angajaţilor este acum cu 1,4%, sau 409.000, peste nivelul de dinaintea pandemiei.

“Datele ONS sunt dovada că piaţa forţei de muncă din Regatul Unit este înfloritoare, numărul angajaţilor ajungând la un nivel record în decembrie, iar notificările privind disponibilizările la cel mai redus nivel din 2006”, a afirmat ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak.

Datele publicate marţi arată că în septembrie – noiembrie 2021 câştigurile salariale medii au urcat cu 4,2% în linie cu estimările economiştilor. Factorii temporari care au provocat distorsionarea datelor în 2021 privind creşterea salariilor s-au atenuat, a dat asigurări ONS.

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat un avans anual de 3,8% în perioada septembrie – noiembrie.

Economia britanică a crescut peste estimări în noiembrie, cu 0,9%, depăşind în cele din urmă nivelul de dinaintea pandemiei, înaintea impunerii primelor restricţii, arată datele publicate săptămâna trecută de Oficiul Naţional de Statistică.

A cincea economie mondială este acum cu 0,7% peste nivelul din februarie 2020, a informat ONS. Economiştii se aşteptau la un avans al PIB-ului Regatului Unit de 0,4% în noiembrie, în timp ce avertizează că în decembrie s-ar putea înregistra o încetinire a creşterii, din cauza variantei Omicron a coronavirusului. Alţi analişti susţin că încetinirea va fi de scurtă durată, permiţând Băncii Angliei să continue majorarea dobânzilor.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.