O companie din grupul UTI, care a creat sistemul electronic de plată a rovignetei și taxei de pod, a fost cumpărată de grupul austriac Kontron

Redacția sept. 20, 2023 2 comentarii
Altimate

Altimate, integrator IT, companie membră a UTI Grup, creat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a fost cumpărată de grupul austriac Kontron, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C, conform unui comunicat de presă al companiei austriece. Altimate a creat sistemul electronic de plată a rovignetei și taxei de pod.

Prețul de achiziție este de 11,64 milioane de euro.

„Această achiziție este o altă achiziție care se adaugă la segmentul nostru cu marjă mare de profit în creștere rapidă “Software + Soluții” și consolidează și mai mult activitatea de transport, Acesta se ridică în prezent la mai puțin de 20% din veniturile Kontron. Împreună cu recentele achiziții și cu afacerile existente în domeniul transporturilor și susietec®, acesta se va transforma în cel mai mare segment până în 2025 și va avea o cotă de venituri de peste 50% până în 2027”, arată comunicatul Kontron.

Altimate oferă soluții de mobilitate urbană și interurbană, cu produse și soluții software pentru controlul traficului urban, colectarea automată a tarifelor, soluții de taxare și soluții pentru încălcări ale normelor de circulație. Compania are 191 de angajați, în principal ingineri de software cu cunoștințe în domeniul soluțiilor inteligente de trafic. Altimate operează în prezent în România, cu o amprentă în Polonia și Bulgaria. În 2022, veniturile totale au fost de aproximativ 19,6 milioane de euro, cu o marjă brută de peste 50%. EBITDA a fost de 1,8 milioane de euro.

Kontron afirmă că pentru 2024 se așteaptă la venituri de peste 25 de milioane de euro, cu o marjă EBITDA de peste 3 milioane de euro.

Altimate era deținută până în prezent de Tiu Investments and Management SRL (99,99%) și Persoane fizice (0,001%). Tiu Investments and Management SRL este deținută majoritar (91,86%) de Tiu Holdings LTD, înregistrată în Cipru, și de Stichting UTI Management (8,14%), înregistrată în Țările de Jos.

Sursa foto: Altimate

Comentarii

  1. Este păcat că li se permite firmelor austriece să mai intre pe piața romîneasca, in condițiile in care Romania este sfidata de Austria la nivel inalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *