O companie din Turcia oprește producția din România. Aproape trei sferturi dintre angajați, concediați

Carmen Radu aug. 10, 2021 0 comentarii
tevi Superlit

Compania turcă Superlit oprește activitatea de producție la fabrica de tuburi și țevi din România, amplasată în Buzău, și concediază aproape trei sferturi dintre angajați, scrie profit.ro.

Compania afirmă că a luat decizia din cauza scăderii dramatice a vânzărilor interne, din cauza costurilor de transport și a recuperării foarte dificile a creanțelor de la clienți, cât și prin restricțiile din pandemie și efecte la nivel global.

Producția din România va fi mutată în Turcia, utilajele de la Buzău vor fi vândute, iar în România va fi păstrată doar activitatea de vânzare de produse/mărfuri, arată profit.ro.

Reorganizarea activității determină și concedierea unor angajați, operațiune gândită deja ca fiind efectuată în etape, în perioada aprilie-august: 30 de angajați în etapa 1, 15 angajați în etapa 2 și 22 de angajați în etapa 3.

La Buzău, conform datelor raportate pentru anul trecut, lucrează 91 de angajați.

Superlit este parte a grupului Karamanci Holding, producător și distribuitor de tuburi și țevi la nivel mondial, din Europa până în Africa și din America până în Asia și Australia.

Citește știrea integral pe profit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *