O companie românească de software din Cluj-Napoca le oferă angajaților opțiunea de lucru remote pe viață

Redacția apr. 14, 2022 2 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Compania românească de dezvoltare de software OVES Enterprise, înființată în 2015 la Cluj-Napoca, le oferă angajaților posibilitatea de a lucra tot timpul de la distanță. Angajații OVES Enterprise nu vor fi nevoiți să se întoarcă la birou și vor putea să își desfășoare activitatea de oriunde din lume.

Compania are, în prezent, 107 colaboratori, 30 dintre aceștia fiind angajați în ultimele 3 luni. Oricine din echipă își poate alege modul în care să își desfășoare activitatea: la birou, hibrid, sau doar de la distanță (full remote lifetime), având, de asemenea, libertatea de a schimba oricând modul de lucru.

„Am urmărit tendințele din HR care adresează acest subiect și am discutat deschis cu programatorii, a căror dorință de a nu reveni la birou este corect argumentată de rezultatele bune pe care le-am observat în pandemie. În ultimii doi ani, am realizat că, atâta timp cât proiectele sunt livrate la timp, contează mai puțin locul de unde lucrăm. Suntem concentrați pe ce livrăm, nu de unde anume livrăm”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menționând că planul este ca, la final de an, echipa companiei să depășească 200 de angajați.

Echipa OVES Enterprise are angajați care lucrează în România, Austria, Germania, Franța, SUA, Marea Britanie, Ucraina, Spania, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud, iar diferențele de fus orar, deși, în medie de 1 oră – 2 ore, ajung și la 8 ore.

„Pandemia a schimbat radical piața muncii. În prezent, majoritatea colaboratorilor noștri lucrează de la distanță. La birou vin aproximativ 5% și sunt, de obicei, din managementul companiei. Circa 10% lucrează hibrid, iar restul full remote. În ultimul timp, 5 angajați români s-au mutat de tot în Spania, 2 în Sudul Franței și 2 în SUA. Oamenii pot veni oricând doresc la birou dacă vor să socializeze, dar majoritatea developerilor noștri sunt seniori, au aproximativ  35 – 40 de ani, au familii, și preferă să își petreacă timpul liber cu familia sau cu prietenii apropriați. La birou avem curte cu șezlonguri și grătar, pentru a asigura un mediu plăcut de întâlnire între colegi și facem destul de des întâlniri și mici petreceri cu echipa, la care, de multe ori, participă chiar și cei care nu sunt din Cluj”, mai spune Mihai Filip.

 

 

 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Cuvantul cheie “colaboratori”. Adica pfa. Adica evaziune fiscals si concurenta neloiala. Daca as fi in locul ANAF as merge la un control

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.