O echipă de români şi nemţi a dezvoltat o criptomonedă pentru a sprijini Ucraina

criptomoneda Sursă foto: Pexels

O echipă de dezvoltatori români şi germani a creat o criptomonedă, LOVEUKRAINE, al cărei scop este să ajute Ucraina şi pe refugiaţii ucraineni, scrie Agerpres.

O pondere de 4,8% din totalul tranzacţiilor cu această criptomonedă este redirecţionată spre un fond de ajutorare (un portofel de criptomenede care este public).

LOVEUKRAINE a fost lansată de echipa de dezvoltatori ai Aether, o criptomonedă care a atins o capitalizare de piaţă maximă de 3,8 milioane de dolari. În prezent, LOVEUKRAINE are o capitalizare de piaţă mică, respectiv 100.000 dolari.

Echipa din România a realizat acţiuni concrete la graniţa României cu Ucraina, oferind ajutor, alimente, transport şi orice este necesar refugiaţilor ucraineni din fondurile avute la dispoziţie.

Totodată, echipa LOVEUKRAINE s-a deplasat chiar şi în Ucraina, oferind alimente locuitorilor din localităţile apropiate de graniţă. Toate acţiunile caritabile ale echipei sunt transmise live pe Facebook.

„Am investit în mai multe proiecte de tip criptomonedă care încearcă să ajute refugiaţii ucraineni. Toate au donat bani în Bitcoin sau prin cont bancar. Din păcate, multe conturi bancare au fost blocate, iar transferurile în Bitcoin nu au mai putut fi transformate în bani reali. Acest lucru a dus la întreruperea ajutorului oferit refugiaţilor. Am pus bazele proiectului LOVEUKRAINE şi am hotărât să ajutăm exact unde este nevoie. Fonduri reale oferite, la faţa locului, oamenilor reali. Numai aşa suntem siguri că fondurile comunităţii noastre ajung acolo unde este necesar”, a declarat Andrei Simion, CEO-ul proiectului.

Pe de altă parte, pentru refugiaţii care au ca punct de destinaţie Germania, membrii echipei din această ţară oferă asistenţă în vederea realizării formelor legale, angajării şi cazare de scurtă durată.

Sursă foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *