O filială a grupului Waterland, fond de investiții care deține și în România o fabrică, vrea să preia unele active ale grupului Cargill din Ungaria. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

Redacția sept. 5, 2022 0 comentarii
Tranzactie

NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, un fond olandez de investiții care deține și în România o fabrică de hrană pentru animale, vrea să preia unele active ale Grupului Cargill din Ungaria, iar Consiliul Concurenței analizează tranzacția.

Activele care fac obiectul tranzacției includ, în principal, o unitate de producție de hrană pentru animale de companie situată în Ungaria, precum și echipamente aferente, stocuri și contracte comerciale relevante.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Grupul Waterland este un grup investițional cu capital privat, care controlează societăți de portofoliu prezente în diverse sectoare. Acesta este activ în domeniul producției și comercializării de hrană pentru animale de companie prin intermediul filialelor United Petfood Group B.V., inclusiv United Petfood Romania S.R.L., care deține în România o unitate de producție de hrană pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piața de producție și distribuție a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor și a semințelor oleaginoase și a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori și texturizanți pentru industria alimentară.

 

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *