O firmă rusă spune că a încheiat un acord pentru a cumpăra una din fabricile IKEA

Redacția mart. 27, 2023 0 comentarii
IKEA

Compania rusă Invest Plus a declarat luni că a încheiat un acord pentru a cumpăra cel mai mare activ de producție al IKEA din Rusia, fabrica sa din Novgorod, la mai bine de un an după ce gigantul suedez din industria mobilei și-a întrerupt pentru prima dată activitățile în Rusia din cauza conflictului din Ucraina, scrie Reuters.

IKEA a oprit toate operațiunile de vânzare cu amănuntul și de producție din Rusia la scurt timp după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, împreună cu alte zeci de companii occidentale. IKEA a reluat pentru scurt timp vânzările online vara trecută.

“Procesul de încheiere a acordului nu a fost ușor și a durat destul de mult”, a declarat Vadim Osipov, proprietarul Invest Plus, mulțumind tuturor părților implicate – IKEA, autoritățile de reglementare ruse și suedeze și Ministerul rus al Industriei și Comerțului.

Proprietarul mărcii Inter IKEA Group nu a putut fi contactat pentru comentarii. Acesta a anunțat anterior că își vinde cele patru fabrici din Rusia, din Tikhvin, Novgorod și Vyatka.

Vânzările efectuate de companiile occidentale au fost complicate, deoarece tranzacțiile care implică firme din așa-numitele țări neprietenoase – cele care au impus sancțiuni împotriva Rusiei – au nevoie de aprobarea unei comisii guvernamentale.

Invest Plus a declarat că va garanta menținerea numărului de angajați pentru cel puțin un an și că producția completă va fi reluată în următoarele două-trei luni.

“Scopul nostru este de a readuce producția de calitate și foarte populară a fabricii din Novgorod pe piața de mobilă din Rusia cât mai repede posibil”, a declarat Osipov.

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *