O maimuță cu un cip implantat în creier joacă ping-pong pe computer doar cu ajutorul minții VIDEO

Experiment Neurolink

Neuralink, una dintre multele companii deținute de miliardarul Elon Musk și care se concentrează pe controlul mental, a publicat o înregistrare video în care o maimuță joacă ping-pong doar cu ajutorul creierului, scrie techcrunch.com.

În acest experiment, senzorii au analizat activitatea neuronală a acestei maimuțe macac, cu numele Pager, în timp ce muta cursorul pentru a atinge o țintă pe ecran, cu ajutorul unui joystick mânuit cu mâna. Analizând aceste date, inteligența artificială a fost capabilă să anticipeze unde va muta Pager cursorul și să prezică acest lucru cu acuratețe, înainte chiar ca mișcarea mâinii să aibă loc. În cele din urmă, maimuța a fost capabilă să controleze întregul joc de ping-pong cu ajutorul minții, prin semnalele transmise de cip-ul Link implantat în creierul său și analizate de senzori.

Potrivit Neuralink, tehnologia ar putea fi folosită pentru a putea permite spre exemplu pacienților paralizați să miște un cursor pe ecranul unui computer, pentru activarea butoanelor pe un smartphone sau pentru a scrie pe o tastatură virtuală.

O altă idee a lui Musk este ca, prin dezvoltarea acestei tehnologii, un paraplegic să poată să meargă din nou.

Imaginile, mai jos.
captura youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *