O nouă companie de asigurări a primit autorizație de la ASF. Eazy Asigurări îl are în spate pe fondatorul companiei de pariuri Superbet

Redacția dec. 15, 2022 0 comentarii
Theodor Alexandrescu

Compania Eazy Asigurări a primit miercuri, 14 decembrie, avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), reglementatorul pieței de profil, la cinci luni de la depunerea documentației în vederea obținerii licenței de funcționare.

Compania de asigurări îl are îl spate pe fondatorul grupului Superbet, Sacha Dragic, care va investi în această firmă prin vehiculul său D Craig Holding.

Compania susține că este „primul insurtech din România și din Europa Centrală și de Est”.

Consultantul întregului proces de licențiere și avizare a fost firma de avocatură Bulboaca & Asociații.

La conducerea companiei, ca Președinte al Consiliului de Administrație, a fost adus Theodor Alexandrescu. El a petrecut anterior opt ani în Emiratele Arabe, unde a fost pe rând director în cadrul Zurich Insurance Company și Senior Vice President & CEO Metlife Gulf, respectiv Senior Vice President & EMEA Head of Retail în cadrul Metlife.

Poziția de director executiv este ocupată de Dan Filip, cu experiență în România și Olanda, fost Director Financiar în cadrul NN România și Head of Actuarial Casf-Flow Modelling la NN Rotterdam, la fel cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

EAZY Asigurări afirmă că va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul polițelor obligatorii RCA. Compania susține că obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid în piața locală de asigurări, iar ambiția este de a transforma noul insurtech într-un jucător regional într-un orizont de trei-cinci ani.

Sacha Dragic a fondat grupul Superbet, care a depășit, ca business, valoarea de 2,5 miliarde de euro. Dragic mai deține pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest, dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *