O platformă de locuri de muncă a adunat 200 de anunțuri de angajare pentru cetățeni din Ucraina. Jobful: 300 de candidați și-au exprimat dorința de a-și găsi un loc de muncă în România

internet-laptop-google-calculator-birou-office-pexels

Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful, împreună cu acceleratorul de inovație InnovX-BCR, au dezvoltat o platformă de recrutare dedicată cetățenilor ucraineni refugiați pe teritoriul României. Platforma Jobs for Ukraine a strâns, în câteva zile de la lansare, peste 200 de anunțuri de angajare și mai mult de 300 de candidați ucraineni și-au exprimat dorința de a-și găsi un loc de muncă pe teritoriul României, transmit inițiatorii proiectului. Sunt peste 200 de locuri de muncă “ukrainian friendly” și pe platfora BestJobs, care a lansat această etichetă pentru angajatori de săptămâna trecută.

Inițiativa pentru platforma dedicată refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina a fost dezvoltată de către Jobful, platforma ce oferă o soluție de recrutare gamificată, și InnovX-BCR, acceleratorul de start-up-uri în tehnologie. Parteneril de tehnologie sunt Druid AI, Microsoft și EY România.

Inițiatorii proiectului spun că mai mult de 250 de angajatori și-au creat cont și au adăugat peste 200 de job-uri în platformă, în doar câteva zile de la lansare. Locurile de muncă sunt în diferite domenii: de la programator, până la barista sau ajutor de bucătar.

„Toate funcționalitățile platformei sunt complet gratuite, atât în cazul companiilor recrutoare, cât și pentru cei care aplică pentru locurile de muncă. Companiile pot adăuga oricâte anunțuri doresc și au posibilitatea de a contacta direct candidații pe care îi consideră potriviți pentru rolurile disponibile”, a spus Mihai Cepoi, Fondator și CEO Jobful.

„Alegem să ne implicăm susținând un start-up care a venit cu o soluție utilă într-un timp record pentru o nevoie reală creată de contextul dificil pe care țara vecină, Ucraina, îl traversează”, a transmis Ana-Maria Crețu, Coordonatoare Programe pentru Start-up-uri BCR.

Atât pentru angajator, cât și pentru angajat, înscrierea pe platformă presupune trei pași: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează. Platforma este disponibilă și în limba ucraineană pentru a facilita accesul și navigarea tuturor refugiaților aflați în căutare de locuri de muncă.

Platforma include și un chatbot, realizat de DRUID, o companie specializată în dezvoltarea de aplicații de business conversaționale, bazate pe inteligență artificială.

Peste 200 de locuri de muncă “ukrainian friendly” la BestJobs

De asemenea, platforma de recrutare BestJobs a anunțat săptămâna trecută că sprijină integrarea socială a refugiaților din Ucraina și introduce o etichetă specială „Ukrainian friendly job”, astfel încât companiile care doresc să angajeze cetățeni ucraineni să poată marca pozițiile potrivite pentru acești candidați direct în platformă, pentru o identificare mai ușoară. Au apărut cu această etichetă 242 de job-uri. În plus, candidații ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare al acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite și asistență în procesul de recrutare.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.