O reţea de furnizori BMW caută teren pentru spaţii de producţie în Oradea şi Arad în aşteptarea fabricii din Debrecen

bmw masina autovehicul sursa foto: Pexels

O reţea de furnizori de componente auto ai BMW caută peste 10 hectare de teren pentru a-şi construi spaţii de producţie în zonele Arad şi Oradea, cu scopul deservirii fabricii BMW din Debrecen (Ungaria), a cărei construcţie începe la 1 iunie, potrivit surselor Profit.ro din piaţa imobiliară.

Reţeaua de furnizori ar fi interesată de semnarea unui parteneriat public-privat cu autorităţile locale, un potenţial punct de interes fiind un parc industrial de lângă Oradea, unde există pregătit teren pentru o astfel de investiţie, spun aceleaşi surse.

Procesul de selecţie a terenului este unul delicat, fiind vorba despre o competiţie între România şi Ungaria, au mai declarat pentru Profit.ro sursele din piaţa imobiliară.

BMW a anunţat anterior că a ales Debrecen pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate şi apropierea de reţeaua de furnizori existentă. BMW a spus că mizează pe personal calificat existent în zonă, un număr mare de locuri de muncă urmând să fie create şi în cadrul furnizorilor de piese şi servicii. O serie de furnizori ai BMW produc componente inclusiv în România, în Braşov sau Sibiu.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *