Oamenii de afaceri reuniți în Romanian Business Leaders vor o „Coaliție pentru PNRR”: „ Decizia pensiilor speciale nu poate fi doar a Guvernului, a Parlamentului și a Curții Constituționale”

Redacția feb. 17, 2023 11 comentarii
dragos petrescu

Oamenii de afaceri din România reuniți în organizația Romanian Business Leaders fac un apel pentru formarea „Coaliției pentru PNRR”, o coaliție prin care și angajații și organizațiile să poată să monitorizeze deciziile privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceștia spun, de exemplu, că decizia pensiilor speciale nu poate fi doar a Guvernului, a Parlamentului și a Curții Constituționale, „aflate într-un conflict de interese evident”.

„Romanian Business Leaders face un apel către toate organizațiile mediului de afaceri și cele ale societății civile pentru coalizare și solicită Guvernului și Parlamentului ca organizațiile să fie invitate în consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, în condițiile în care Curtea Constituțională nu poate fi arbitru într-un meci în care este jucător. Miza este viitorul României și el nu poate fi lăsat în mâna celor care sunt într-un conflict evident de interese”, arată organizația.

Oamenii de afaceri spun că Coaliția pentru PNRR va fi coaliția organizațiilor care vor monitoriza și vor interveni cu toate instrumentele legale posibile, ca România să nu rateze șansa modernizării.

„Dacă România ar fi o întreprindere, consiliul ei de administrație ar fi Guvernul și Parlamentul, care au decis să își crească beneficiile. Angajații săi ar fi mediul de afaceri, care acum sunt amenințați de către consiliul de administrație cu scăderea veniturilor prin impozitare suplimentară, care să acopere nevoia consiliului de a-și crește beneficiile. Și ar mai avea întreprinderea România 19 milioane de acționari, populația sa, care riscă să piardă 23 de miliarde de euro, banii rămași din PNRR: autostrăzi, spitale, digitalizare, modernizare. Haideți să nu fim doar spectatori în desenarea viitorului Romăniei. Datorăm asta copiilor noștri!”, arată Romanian Business Leaders.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care reprezintp peste 1.000 de antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Sursa foto: Facebook/Romanian Business Leaders

Comentarii

 1. Foarte bine. Referendum pentru pensiile speciale. Desființarea CCR și reînființată pe principii corecte și cu atribuții strict de constituționalitate. Cu specialiști, nu juriști de două parale. Pensie după contribuție pentru toată lumea, inclusiv retroactiv, că nu e un drept câștigat prin muncă ci un favor politic care trebuie eliminat și retroactiv.

 2. Minunata idee!
  RBL are și firme austriece pe acolo? Nu de alta dar poate îl întrebam pe Putin ce sa facem. Va Jucați cu niște nume pompoase:(

    • Se poate!
     Întâi modificarea Constituției apoi desființarea CCR si infiintarea unei alte organizații care sa aiba alte criterii de selecție a judecatorilor, cu examen scris nu cu pile la partid!
     O altă organizație care sa încorporeze Cons. Legislativ care e un loc cald pentru sinecuristii patriei!
     😮😮

 3. Perfect. Să participe si cei 3000 de judecători. Sa se compare veniturile si privilegiile parlamentarilor care nu aduc nivi un ban la buget cu indemnizațiile si cibcondițiile de lucru ale judecătorilor care au sute de dosare pe masă intr o zi și nu au nici macar un chioșc de unde sa si cumpere mâncare…
  ei muncesc iar taxele dd timbru plătite de oameni ajung la buget. Dacă există putere judecătorească atunci sa fie așezată pe aceeași treaptă cu puterea legiuitoare si executivă. Nu cei care poarta arme sunt puterea in statul de drept.

 4. Doamne ajuta, bine ca v-ati gandit la asta!
  Puneti presiune pe Guvern, pe Premierul Ciuca, cel care se infoaie de fiecare data cand creste PIBul, de parca guvernul are meritele deosebite!
  Succes, puneti presiune pe ei sa vedem ce vor face, altfel PNRR va fi un alt obiectiv ratat cu succes de politrucii care ne guverneaza de 33 de ANI!!!

 5. Toate organizatiile oamenilor de afaceri din Romania sint servile guvernarii . Nici una nu reuseste sa impuna actiuni benefice mediului de afaceri si cetateanului de rind . Sint inutile .

 6. Foarte corect pusă problema, CCR , nu poate dicta in favoarea propriilor interese si in detrimentul a milioane de români. Nu este permis ca CCR să-și dicteze propriile interese, o situație car duce la conflict de interese, o asemenea situație este total contrară interesele României si nu doar, contrar intereselor unui popor intreg acordând privilegii uriase unei minorități socio-profesionale in deavoarea a milioane de oameni, o încălcare flagrantă chiar a Constituției României.

 7. RO nu are nevoie de banii din PNRR.
  Are nevoie de conducatori crestini de elita care sa zdrobeasca mizeria de iude ce tot vinde tara strainilor.
  Are nevoie de romani autentici cu frica de Dumnezeu care sa duca mai departe mostenirea lasata din neam in neam de Burebista, Decebal, Basarab, Stefan, Vlad, Mircea, Mihai, Dimitrie, Constantin, Alexandru care au luptat din toate puterile ca azi sa existam in aceste granite cu aceleasi valori moral-crestine.
  Bani sunt. Multi. F multi. In tara asta, RO.
  SI CINE NU O IUBESTE CU ADEVARAT E LIBER SA PLECE DEFINITIV IN SIBERIA !!!

 8. Desfiintarea CCR actual si construirea altea pe princuipii juste nu politice . Eliminarea pensiilor speciale tuturor capuselor .
  Marirea pensiilor sa nu se mai faca cu LA SUTA % . Sa se faca cusuma fixa pentru toti i pensionari care au activat in cinpul munci . Ce ce nu au muncit sa nu primeasca nimic. Atunci putem discuta de dreptate in Romania. Pina atunci se perpetua HOTIA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *