Oferta din Qatar pentru Manchester United, confirmată în ziua limită/ Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani ar fi oferit 4,5 miliarde de euro

Redacția feb. 18, 2023 0 comentarii
Manchester United

O ofertă din Qatar pentru Manchester United a fost confirmată vineri, șeicul Jassim bin Hamad Al Thani promițând să scape clubul de fotbal emblematic de datorii și să îl readucă la gloria de odinioară, scrie AP.

Șeicul Jassim, președinte al Qatar Islamic Bank, a depus o ofertă pentru a cumpăra clubul actualii proprietari, familia Glazer. El este fiul unui fost prim-ministru.

“Șeicul Jassim va căuta să investească în echipele de fotbal, în centrul de antrenament, în stadion și în infrastructura mai largă, în experiența fanilor și în comunitățile pe care clubul le sprijină”, se arată într-un comunicat.

“Viziunea ofertei este ca Manchester United Football Club să fie renumit pentru excelența fotbalistică și să fie considerat cel mai mare club de fotbal din lume.”

Acesta nu a menționat care ar fi valoarea ofertei, dar unele publicații spun că ar fi vorba de 4,5 miliarde de euro.

În timp ce planurile de a investi în echipa din Premier League și de a reamenaja Old Trafford vor fi bine primite de fani, este posibil să existe și opoziție după ce Qatarul a fost puternic criticat pentru modul în care tratează muncitorii migranți și pentru situația drepturilor omului înainte de găzduirea Cupei Mondiale de anul trecut.

Vineri a fost ultima zi în care pretendenții serioși s-au prezentat în cursa pentru cumpărarea lui United, termenul limită expirând la ora 2200 GMT.

După luni de speculații și o creștere fulminantă a prețului acțiunilor, ofertele inițiale trebuiau să fie prezentate băncii comerciale Raine Group, care se ocupă de vânzarea uneia dintre cele mai faimoase echipe de fotbal din lume.

Familia Glazer a cumpărat clubul pentru aproximativ 1,4 miliarde de dolari în 2005.

Până la oferta din Qatar, doar miliardarul britanic Jim Ratcliffe, proprietarul gigantului petrochimic INEOS, și-a confirmat public intenția de a face o ofertă pentru clubul pe care îl susține din copilărie. BBC Sport scrie că Ineos ar fi făcut o ofertă în termenul limită de vineri. Nu a existat o confirmare oficială din partea Ineos.

Alături de Qatar și de interesul anunțat din partea Arabiei Saudite, persistă zvonurile potrivit cărora Elon Musk s-ar putea afla pe o listă de potențiali cumpărători din Statele Unite.

Ratcliffe și-a anunțat luna trecută intenția de a licita. Aceasta reprezintă o schimbare de strategie față de anul trecut, când a lansat o ofertă de ultim moment pentru Chelsea, dar nu a fost luat în considerare deoarece a depășit termenul limită stabilit de Raine, care s-a ocupat și de acea vânzare.

Ratcliffe, care deține în prezent clubul francez Nice, a declarat anul trecut că nu este interesat de o altă ofertă pentru un club din Premier League, după ce a ratat Chelsea și a primit puține încurajări din partea celor de la Glazers pentru United. Dar el ar fi o alegere populară în rândul fanilor datorită sprijinului său de lungă durată pentru club.

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *