Oficialii Fed înclină în continuare spre o majorare a dobânzii cu 75 de puncte procentuale în iulie

Redacția iul. 15, 2022 0 comentarii
Dobanda de interventie pexels.com

Oficialii Fed au semnalat vineri că vor menține probabil o majorare a ratei dobânzii cu 75 de puncte procentuale la ședința din 26-27 iulie, deși un nivel recent ridicat al inflației ar putea să justifice mai multe majorări sau creșteri mai rapide în cursul anului, scrie Reuters.

Președintele Fed din St. Louis, James Bullard, a declarat că indicele de inflație „fierbinte” de 9,1% pentru luna iunie justifică creșterea ratei țintă a fondurilor federale la un interval cuprins între 3,75% și 4,00% până la sfârșitul acestui an, cu o jumătate de punct procentual mai mare decât obiectivul său anterior de la sfârșitul anului.

„Fed trebuie să reacționeze … trasând un curs care să fie ceva mai agresiv în a doua jumătate a acestui an”, a declarat Bullard la un eveniment organizat de Centrul European Economic și Financiar din Londra.

Dar el a mai spus că este indiferent dacă banca centrală americană ar trebui să aprobe o creștere a ratei de 0,75 puncte procentuale în această lună, așa cum au semnalat factorii de decizie, sau să o majoreze la un punct procentual întreg.

„Probabil că nu face prea mare diferență să facem 100 de puncte de bază aici și mai puțin în celelalte trei ședințe (din 2022) sau să facem 75 de puncte de bază aici și puțin mai mult în celelalte trei ședințe din an”, a spus Bullard.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *