Omer Susli a cumpărat, prin Praktiker Real Estate, mall-ul Vitantis Shopping Center

Vitantis Shopping Center 3

Omul de afaceri Omer Susli, a cumpărat parcul comercial Vitantis Shopping Center, de aproximativ 50.000 metri pătrați construiți pe aproximativ 80.000 metri pătrați de teren. Vânzător a fost fondul de investiții Revetas.

Tranzacţia a avut loc prin intermediul Praktiker Real Estate România, compania lui Susli, care a deţinut în trecut magazinele de bricolaj Praktiker, vândute ulterior către britanicii de la Kingfisher, proprietarii reţelei Brico Dépôt.

Vitantis Shopping Center, de lângă târgul de maşini Vitan, era deţinut de fondul de investiţii Revetas Capital Advisors, care îl cumpărase în 2014 de la Equest Balkan Properties într-o tranzacţie de 26 de milioane de euro. Centrul a fost inaugurat în septembrie 2008.

Revetas Capital este şi proprietarul complexului ho­telier Radisson din Bucureşti, pe care l-a cumpărat în 2017 alături de un alt fond de investiţii – Cerberus Capital Management.

Această achiziție se alătură unor alte recente tranzacții în centre comercial situate în diverse orașe din România. În Râmnicu Vâlcea, Omer Susli a achiziționat un magazin în care își desfășoară activitatea unul dintre cei mai mari retaileri de food, Lidl România.

În Tulcea, se află și un retail park în care comunitatea locală beneficiază de produsele și serviciile marilor retaileri precum Lidl, Altex și Jysk.

În Drobeta Turnu Severin se află mall-ul Fortuna Shopping Center, unde se regăsesc Penny, Pepco, Jysk, Romstal, Poștă Română, Bardy Auto, Kava, Mistral etc.

În Bârlad, Omer Susli a achiziționat un magazin în care își desfășoară activitatea comercială Lidl România, precum și una dintre cele mai bine cotate benzinării, Mol, iar în Bistrița a construit primul și cel mai important centru comercial, Bistrița Retail Park, ce vine în întâmpinarea clienților cu numeroși retaileri, printre care se numără Carrefour, Decathlon, Lem’s, Jysk, Sportisimo, Top Shop.

Totodată, Praktiker Real Estate România a regândit structura magazinului din Focșani. În prezent, în această în unitate se află retailerul Homelux, specializat în comerțul cu amănuntul al mobilei, și Lidl România. În plus, se extinde pentru a-i face loc unui alt retailer important pe piață din România și nu numai.

Sursa foto:Praktiker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *