Omul de afaceri Ștefan Vuza, numit CEO al combinatului chimic Chimcomplex

Redacția nov. 10, 2022 1 comentarii
Chimcomplex Oltchim Compania Română de Chimie

Omul de afaceri Ștefan Vuza, care controlează combinatul chimic Chimcomplex, a fost numit și director general (CEO) al companiei, după ce mandatul lui Victor Avram în această funcție a încetat începând cu data de 10 noiembrie 2022.

Conform companiei, Ștefan Vuza va fi un ambasador al accelerării proceselor de digitalizare și prioritizării investițiilor pentru modernizarea instalațiilor de electroliză care vor consolida poziția de lider național al companiei în producția de hidrogen din apă și creșterea eficienței energetice, prin construcția unor capacități de cogenerare de înaltă eficientă gaz și hidrogen cu o putere instalată de 46.22 MWh.

În acest context, Veronica Preoteasa, administrator Chimcomplex, va prelua funcția interimară de Chief Commercial Officer (CCO) secondată de Dan Moldovan că Deputy Chief Commercial Officer (DCCO). Veronica Preoteasa are o experiență de peste 37 de ani în industria chimică, din care 19 ani în poziții de management, 10 ani de consultanță în domeniul poliuretanilor și antreprenoriat în comerțul și distribuția de produse chimice.

Chimcomplex produce substanțe chimice, fiind specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Compania operează două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifra de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

Chimcomplex Borzești a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 165 milioane lei (33,5 milioane de euro), acesta fiind cu 40% mai mic față de rezultatul din primul semestru al anului trecut, de 282,6 milioane lei (57,7 milioane de euro). Cifra de afaceri a companiei a crescut însă la 1,222 miliarde lei (247 milioane de euro), comparativ cu 1,1 miliarde lei (233 milioane de euro), în primul semestru din 2021.

Numărul efectiv de salariați ai Chimcomplex era de 1.936, la 30 iunie 2022.

În septembrie, Chimcomplex Borzești a anunțat că va concedia aproape 400 de angajați, adică aproape o cincime din total, în cadrul unui program de disponibilizare colectivă, după ce recent și-a și închis temporar producția din cauza prețurilor la gaze.

Chimcomplex este controlată în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%) şi de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%).

 

Comentarii

  1. Felicitari vuvuzele. Pana la primavara il pui pe butuci. E hemoragie de creiere la crc si sangele se simte in piata. Chimia e cu formule nu cu pilde si sloganuri. S-a umflat tarata in tine, ai uitat cand vindeai guma de mestecat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *