OMV Petrom preia zăcământul de gaze Han Asparuh din Bulgaria

sonda offshore sursa ExxonMobil Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Guvernul interimar al Bulgariei a declarat că a aprobat transferul participației de 57,14% deținută de marele producător francez de energie TotalEnergies în zăcământul de petrol și gaze Han Asparuh din Marea Neagră către OMV Offshore Bulgaria GmbH, parte a grupului român de petrol și gaze OMV Petrom, și a prelungit permisul de explorare pentru acest proiect, scrie SeeNews.

OMV Offshore Bulgaria este acum unicul proprietar al permisului de explorare a petrolului și gazelor din cadrul proiectului, care a fost prelungit cu 23 de luni din cauza unui caz de forță majoră.

Contractul de explorare offshore pentru blocul 1-21 Han Asparuh a fost atribuit inițial în septembrie 2012. În 2022, TotalEnergies și OMV Petrom au primit o prelungire de doi ani a permisului, valabil până în acest an.

În luna iulie a anului trecut, directorul general al TotalEnergies EP Bulgaria, Yves Le Stunff, a declarat că blocul Han Asparuh este estimat a avea potențialul de a produce un total de 13 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual din două câmpuri. La momentul respectiv, partenerii de proiect plănuiau să înceapă forajul de explorare pentru gaze naturale în acest câmp în al doilea trimestru al anului 2024.

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *