OMV Petrom s-a delistat oficial de la Bursa de valori de la Londra

OMV Petrom Foto: OMV Petrom

OMV Petrom anunţă intrarea în vigoare a delistării GDR-urilor de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange, potrivit unui raport al companiei remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie Agerpres.

„Urmare a raportului curent din data de 24 august 2023, societatea anunţă prin prezentul că: toate certificatele globale de depozit emise conform Regulamentului S (ISIN: US67102R3049) (Simbol: PETB) şi toate certificatele globale de depozit emise conform Regulii 144A (ISIN: US67102R2058) (Simbol: PETR) – împreună, “GDR-urile” -, reprezentând acţiuni ordinare ale societăţii având o valoare nominală de 0,1 lei fiecare (acţiunile), un GDR reprezentând 150 de acţiuni, sunt, începând de astăzi, ora 8:00 a.m. (ora Regatului Unit), delistate de pe Lista Oficială a Autorităţii de Conduită Financiară, iar tranzacţionarea GDR-urilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori din Londra a încetat”, se spune în document.

Decizia privind aprobarea delistării a fost aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor OMV Petrom din data de 26 aprilie 2023.

Certificatele de depozit globale ale OMV Petrom au fost admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a bursei londoneze în octombrie 2016.

„În data de 20 octombrie, ca urmare a încheierii ofertei publice secundare privind vânzarea de către Fondul Proprietatea a până la 3.641.100.108 de acţiuni (sub formă de acţiuni ordinare şi GDR-uri) deţinute în OMV Petrom, Citibank, N.A., o asociaţie bancară naţională organizată în conformitate cu legile Statelor Unite ale Americii, a emis 2.492.328 de GDR-uri, reprezentând 373.849.200 de acţiuni ordinare ale companiei cu o valoare nominală de 0,1 lei per acţiune. În data de 20 octombrie 2016, GDR-urile au fost admise la listare pe segmentul standard al listei oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară a Regatului Unit (UK Financial Conduct Authority) şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange)”, anunţa compania în 2016.

Foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *