OMV Petrom: Susținem ferm accesul României la Schengen. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând

OMV sigla sursa site oficial sursa foto: Site oficial

Reprezentanții companiei OMV Petrom, controlată de compania austriacă OMV cu capital de stat, arată într-un punct de vedere remis redacției G4Media că susțin „ferm” intrarea României în spațiul Schengen, la o zi după ce guvernul de la Viena a respins prin veto acest pas.

„Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România cât și în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, arată reprezentanții OMV Petrom în comunicatul remis G4Media.

Poziția OMV Petrom vine după ce mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut boicotarea produselor și serviciilor oferite de companii cu capital austriac.

OMV Petrom este cotată pe Bursa de Valori București, iar OMV, acționarul majoritar, este cotat pe bursa de la Viena.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *