Operatorul de telefonie mobilă EE va percepe taxe de roaming pentru noii clienți din Marea Britanie în Europa din ianuarie 2022

telefon, telefonie mobila, uk, marea britanie, ue Sursa foto: EE

EE devine primul operator britanic care reintroduce taxele de roaming după semnarea acordului comercial cu Uniunea Europeană în decembrie 2020.

Noii clienți care se alătură sau fac upgrade după 7 iulie 2021 vor fi taxați cu 2 lire sterline pe zi pentru a-și utiliza cotele în 47 de destinații europene începând cu ianuarie 2022.

EE, care face parte din Grupul BT, declarase anterior că nu intenționează să reintroducă tarifele de roaming în Europa.

Din 2017, rețelelor de telefonie mobilă din țările UE nu li s-a mai permis să taxeze clienții suplimentar pentru a-și folosi telefoanele în alte țări ale UE.

Există unele limite de „utilizare echitabilă”, de exemplu, nu puteți obține un contract de telefonie mobilă din România și apoi utilizați-l pe tot parcursul anului în Italia.

În ianuarie 2021, EE, O2, Three și Vodafone – cei patru mari operatori din UK – declaraseră că nu intenționează să reintroducă tarifele de roaming, în ciuda faptului că Brexit le-a oferit opțiunea de a face acest lucru.

EE a declarat joi că introducerea taxelor ar „sprijini investițiile în serviciul nostru pentru clienți din Marea Britanie și în rețeaua de lider din Marea Britanie”.

Cu toate acestea, clienții din Marea Britanie nu vor percepe taxe suplimentare pentru a-și folosi telefoanele în Republica Irlanda.

Clienții care călătoresc în cele 47 de țări afectate vor putea cumpăra abonamente de 30 de zile pentru a-și folosi tariful de origine în străinătate. Costul acestora va depinde de tarifele pe care le folosesc clienții.

Miercuri se relatase că O2 urma să reintroducă tarifele de roaming. Cu toate acestea, se adaugă doar o limită de date de „utilizare echitabilă” de 25 GB pe lună și nu vor fi taxați suplimentar clienții ca să își folosească telefoanele în UE.

Limitele de utilizare echitabilă sunt normale și au fost permise când Marea Britanie era încă parte a UE. De luna viitoare, Three își va reduce limita de utilizare echitabilă de la 20 GB pe lună la 12 GB.

Acordul comercial al Regatului Unit cu UE spune că ambele părți vor încuraja operatorii să practice „tarife transparente și rezonabile” pentru roaming, dar nu a interzis taxele.

Sursa: BBC, Sky News, The Guardian

Sursa foto: EE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *