Operatorul ucrainean Ukrenergo: Ucraina se confruntă în continuare cu un deficit considerabil de energie electrică

Redacția dec. 7, 2022 0 comentarii
Foto Pexels/ Pok Rie

În sistemul energetic ucrainean persistă miercuri dimineață o penurie semnificativă, după ce instalațiile de infrastructură energetică a țării au fost avariate pe 5 decembrie, iar toate companiile regionale de distribuție a energiei electrice au fost informate cu privire la limitele actuale de consum de electricitate, au anunțat pe rețelele de socializare operatorii rețelei electrice Ukrenergo, citați de presa ucrainene, scrie Interfax.

Aceste limite au fost depășite în mai multe regiuni, ceea ce a determinat autoritățile să recurgă la pene de curent de urgență, a precizat Ukrenergo. Situația alimentării cu energie electrică în estul țării rămâne dificilă.

„Reparațiile de urgență non-stop continuă. Continuă, de asemenea, eforturile pentru a ajuta centralele nucleare să revină la capacitatea lor de rutină, după ce unitățile lor generatoare care au fost nevoite să efectueze opriri deoarece liniile de alimentare au fost avariate. Echipe de reparații lucrează, de asemenea, în regiunile Kiev și Odessa, unde restabilesc alimentarea cu energie electrică folosind circuite de rezervă”, a precizat Ukrenergo.

La rândul său, directorul general al furnizorului de energie Yasno, Serghei Kovalenko, a declarat că cantitatea de energie electrică disponibilă la Kiev la 6 decembrie a fost de 62%-67% din nivelurile obișnuite de consum. Penele de curent de urgență continuă în capitala ucraineană.

Foto Pexels/ Pok Rie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *