Ordonanța de urgență privind voucherele pentru populație, pe circuitul de avizare. Valoarea totală este de 3,1 miliarde lei, însă doar jumătate o să fie finanțată din fonduri europene

bani, finante, lei, financiar, deficit

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că proiectul de ordonanță privind voucherele pentru populație de 50 de euro este pe circuitul de avizare, potrivit Agerpres. Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, însă doar jumătate din această sumă o sa fie finanțată din fonduri europene.

Procesul de distribuire a cardurilor va începe cu data de 1 iunie și va dura o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final. Numărul estimat, lista de beneficiari finali, după evidenţele care sunt acum la Casa de Pensii şi Agenţia Naţională de Plăţi Sociale, este undeva în jur 2.861.000 persoane

„Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă este pe circuitul de avizare şi sperăm ca azi, de la ora 14:00, să o putem susţine în şedinţa Consiliului Economic şi Social. Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei şi jumătate din aceşti bani sunt din fonduri europene. Numărul estimat, lista de beneficiari finali, după evidenţele care sunt acum la Casa de Pensii şi Agenţia Naţională de Plăţi Sociale, este undeva în jur 2.861.000 persoane. Lista, mecanismul pe care l-am propus şi pe care sperăm să îl aprobe Guvernul este ca aceste liste de beneficiari aflaţi în evidenţele Caselor de Pensii şi mai apoi cei aflaţi în evidenţele Agenţiei Naţionale de Plăţi Sociale este transmisă la Ministerul Fondurilor. Ministerul Fondurilor va fi cel care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare din reţeaua pe care o au emitenţii de carduri pentru a-şi putea cumpăra produsele alimentare de bază de care au nevoie”, a explicat Boloş la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, în acelaşi timp, va începe procesul de distribuire a cardurilor, dar va dura o perioadă până când acestea vor ajunge la beneficiarii finali.

„Trebuie să avem în vedere că e un număr de trei milioane de carduri. Va începe cu data de 1 iunie aşa cum s-a promis şi va dura poate o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final, pentru că, pe de o parte, discutăm de emiterea lor, pe de altă parte, discutăm de distribuirea lor în teritoriu. Dar îi asigurăm pe toţi că, aşa cum s-a angajat Guvernul României, cardurile vor ajunge la beneficiarii finali şi vor putea să îşi achiziţioneze produsele alimentare de bază în această perioadă de criză pe care o parcurgem azi şi suntem solidari cu cei care au cel mai mult de suferit”, a spus ministrul.

Acesta a subliniat că fiecare dintre emitenţii de carduri care participă la procedura de achiziţie directă are o reţea de magazine şi aceştia sunt obligaţi ca, odată cu emiterea cardurilor, să aibă şi o informare în spate.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. Jumatate pe banii celor carora le dau … ce inseamna sa nu intelegi Sistemul … Avem bugetari care fac mia de euro pe zi si ce prostii vorbeau pe la TVR …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *