Organizaţii de pensionari: Majorarea pensiilor speciale îi umileşte pe cei care au pensii bazate pe contributivitate

Redacția ian. 11, 2022 1 comentarii
pensie, pensioar, protest

Majorarea cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile bazate pe contributivitate au fost majorate doar cu 10%, este imorală şi creează un sentiment de umilire pensionarilor care încasează pensii bazate pe contributivitate, potrivit unui comunicat remis marţi de trei organizaţii ale pensionarilor, scrie Agerpres.

„Federaţiile naţionale reprezentative ale organizaţiilor de pensionari au luat act cu surprindere de decizia, pe care o consideră imorală, de majorare cu 20% a pensiilor speciale, în condiţiile în care pensiile de asigurări sociale de stat ale milioanelor de pensionari au fost majorate doar cu 10%. Diferenţa de creştere dintre cele două procentaje – 20% faţă de 10% creează un sentiment de umilire a pensionarilor cu pensii bazate pe contributivitate”, se menţionează în comunicat.

Documentul este redactat de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România.

Cele trei organizaţii de pensionari solicită prim-ministrului să explice public de ce a fost creată această discriminare între cele două categorii de beneficiari de pensii.

Totodată, cele trei organizaţii cer şefului Guvernului să adopte măsuri pentru îndreptarea acestei situaţii, se precizează în comunicat.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii

  1. Domnilor si doamnelor, eu inca nu am ajuns la varsta pensionarii, dar va cam meritati soarta. Cel putin 50% dintre dumneavoastra! Ati vrut,, Liberalii” la putere. Intodeauna,, Socialii” v-au crescut pensiile! Asa ca spor la cumparaturi!!!,, M.. E PSD” era sloganul. Acum ne da tot asta PNL.. Romanii sunt,, curve” nu mai iesiti acum la proteste? DIASPORA?? Vai de mama noastra de natie!! Degeaba ati imbatranit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *