Paralela 45, parteneriate cu centre de testare din țările exotice pentru a-și sprijini turiștii. Cât costă testarea

Woman in white walking over a wooden jetty in the Maldives Sursa foto: Paralela 45

Ca urmare a ultimelor reglementări referitoare la obligativitatea prezentårii unui test negativ RT-PCR la revenirea în România din țåri aflate în afara Uniunii Europene, între 10 decembrie 2021 și 8 ianuarie 2022, Paralela 45 informează că în toate destinațiile alese de turiștii săi pentru vacanțe în perioada următoare se pot efectua teste cu ușurință, în termen și la un preț accesibil.

Reprezentanții agenției au stabilit împreună cu partenerii locali procedura pe care turiștii trebuie să o urmeze pentru a se încadra în termenul de până la 48 de ore cerut de autorități și au reconfirmat clinicile unde aceștia se pot testa. Parteneriatele cu centre de testare din țări exotice ori Turcia și Emiratele Arabe au fost realizate încă de când aceste țări figurau pe fosta listă galbenă.

Testarea PCR se va putea efecta atât în cadrul hotelului unde este cazat turistul, cât și la clinicile locale recomandate de agenție. Toate informațiile necesare turistului sunt furnizate de către agentul de turism personal, agenția asigurându-se că toate călătoriile programate de sărbători se vor desfașura cât de normal posibil.

Costurile aproximative la acest moment sunt:

  • Turcia: 15-20 de dolari/persoană
  • Egipt: circa 40 de dolari/persoană
  • UAE: 50-60 de dolari/persoană
  • Republica Dominicană: circa 60 de dolari/persoană
  • Maldive: circa 100 de dolari/persoană

Paralela 45 și-a informat deja turiștii despre noile reguli, începând cu cei aflați în vacanțå în prezent.

Ca membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Paralela 45, alături de alți turoperatori de outgoing ceruse Guvernului, într-o scrisoare trimisă la începutul săptămânii, ca testarea turiștilor care revin în țară din state non-UE să fie realizată în aeroporturile românești, pentru eliminarea disconfortului creat acestora prin întreruperea vacanței pentru testare și cu generarea de venituri la bugetul de stat prin realizarea testelor pe teritoriul României.

Chiar și în noul context impus de aceste măsuri, interesul pentru vacanțele în afara spațiului UE rămâne constant. Prețurile pentru sejururi în Egipt, Dubai, Kenya sau alte destinații exotice sunt atractive, iar obligativitatea testării nu este un factor determinant pentru privarea de călătorii.

Sursa foto: Paralela 45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *