Parcare specială pentru ride sharing, la Aeroportul Otopeni

Carmen Radu apr. 13, 2021 0 comentarii
preluare comenzi ridesharing Aeroport

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București va avea șase locuri de parcare dedicate șoferilor de transport alternativ, precum Uber, Free Now și Bolt, anunță Asociația Coaliția pentru Economia Digitală.

Locurile de parcare sunt situate la etajul 1 al parcării Sosiri Internaționale din incinta Aeroportului. Spațiile de parcare vor fi utilizate exclusiv pentru preluarea comenzilor plasate de pasagerii care sosesc cu avionul.

Respectivele locuri de parcare vor fi folosite pentru ca mașinile care prestează servicii în regim de transport alternativ să aibă posibilitatea de a prelua pasagerii din interiorul Aeroportului. Șoferii parteneri vor accesa locurile în momentul în care este plasată o comandă. Spațiile vor putea fi ocupate doar pentru un timp limitat astfel încât să le permită preluarea comenzii plasate de pasageri.

În același timp, în interiorul Terminalului Sosiri Internaționale (atât la etaj, cât și la parter) există semne de informare și dirijare a pasagerilor către locurile unde se vor putea îmbarca în mașinile comandate.

„Cele 6 locuri de parcare vor permite șoferilor parteneri ai platformelor de transport alternativ să preia comenzile pasagerilor ce sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă într-un mod organizat și accesibil. Este un pas înainte în adoptarea serviciilor de transport alternativ, mai ales în condițiile în care, până nu demult, preluarea comenzilor de la Aeroport era o adevărată provocare atât pentru șoferi dar mai ales pentru pasageri. Suntem deschiși colaborărilor și cu alte Aeroporturi din țară pentru implementarea unor soluții similare care să permită diversificarea metodelor de mobilitate către și din Aeroport”, a declarat Cătălin Codreanu, președintele Coaliției pentru Economia Digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.