Pentagonul dezvoltă o inteligență artificială care ar putea anticipa mișcările trupelor inamice

Pentagonul

Armata americană încearcă să dezvolte un sistem informatic care, pe baza inteligenței artificiale, a învățării automate și a cloud-ului, ar putea să anticipeze mișcările forțelor armate inamice, scrie BFM TV.

Pentagonul a prezentat într-o conferință de presă avansurile înregistrate în cadrul acestui proiect de inteligență artificială, după ce în 2020 a efectuat teste în cadrul a ceea ce este denumit “GIDE”, Global Information Dominance Experiments.

GIDE combină inteligența artificială, învățarea automată și stocarea digitală a datelor (cloud). Obiectivul este dublu: “dominația în termeni de informații” și “superioritate în luarea deciziilor”. Potrivit site-ului Engadget, la capătul acestei serii de teste, Pentagonul a afirmat că sistemul său va fi capabil să anticipeze evenimente cu mai multe “zile în avans”.

Această “viziune a viitorului” ține de o colectare masivă de date, organizate și gestionate de inteligența artificială.

“A fi capabil să anticipezi cu câteva zile în avans oferă noi spații de decizie”, a precizat generalul american Glen VanHerck, într-o conferință de presă.

Deși conceptul nu este nou, tehnologia ar putea permite anticiparea trupelor inamicului și amplasarea forțelor proprii de manieră optimală.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *