PepsiCo România va transporta cartofii pentru chips-uri către fabrica din Popești-Leordeni cu un autocamion electric

PepsiCo Romania - Volvo FM Electric 4x2 (3)

Gigantul american PepsiCo anunță că a achiziționat primul său autocamion electric, modelul Volvo FM Electric 4×2, care va contribui la aprovizionarea cu materii prime și cartofi a fabricii de snacks din Popești-Leordeni.

Achiziția reprezintă un avans către reducerea amprentei de carbon și promovarea sustenabilității în întregul lanț de aprovizionare al PepsiCo.

„Prin achiziționarea primului nostru autocamion electric, ne confirmăm angajamentul nostru ferm față de sustenabilitate și reducerea impactului asupra mediului. Alegerea modelului Volvo FM Electric 4×2 reflectă nu doar obiectivele noastre de eficiență, ci și determinarea noastră de a adopta tehnologii avansate pentru un viitor mai sustenabil. În plus, este un pas important care ne va ajuta să testăm și să facem progrese semnificative în găsirea unor metode mai sustenabile de transport în cadrul operațiunilor noastre locale”, a declarat Daniel Drăgușin, Supply Chain Director, PepsiCo România.

Modelul Volvo FM Electric 4×2 are o capacitate totală instalată de 540 kWh (6 module de baterii de 90kWh fiecare) și poate susține o autonomie în sarcină (40 tone) de până la 300 km per ciclu de încărcare.

La sfârșitul anului 2023, flota PepsiCo România a ajuns la 80% vehicule hibride.

Comentarii

  1. Extra ordinar dom le, îi prajeste deja n camion pana i livreaza.
    Ne udam la cozoroc de aceasta veste care ofera o rezolvare a tuturor problemelor morale ale onenirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *