UPDATE Percheziții DNA: Un director din Ministerul Fondurilor Europene ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariul a două angajate pentru că le-ar fi ajutat la examen (surse)

sigla dna, procurori, dosar Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Procurorii DNA Constanța fac percheziții, vineri dimineață, la o persoană bănuită de luare de mită. Surse apropiate anchetei au precizat că este vorba despre Dragoș Adrian Iorga, directorul Autorității de Management pentru Programul Sănătate (Direcția Generală Program Operațional Sănătate).

Aceleași surse au afirmat că directorul MIPE le luase cardurile de salarii celor două angajate.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat, într-un comunicat de presă, că “angajatul ministerului vizat de ancheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție”, fără a precizat despre cine este vorba

 • “Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate.
 • Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, potrivit sursei citate.

Potrivit informațiilor inițiale, suspectul este un director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariul lunar a două angajate, conform informațiilor G4Media.

Banii ar fi fost taxa pentru că le ajutase cu subiectele de examen pentru obținerea posturilor.

La perchezițiile realizate la domiciliul suspectului au fost găsiți 174.600 lei, 10.000 de dolari și 11.000 euro.

Suspectul va fi dus la audieri la sediul DNA Constanța.

UPDATE 09:08 Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis, referitor la perchezițiile procurorilor Anticorupție la adresa unui director din instituție, că MIPE ”are toleranță zero față de fapte de corupție” și că va colabora cu DNA:

”Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate. Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”.

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Comentarii

 1. Traiasca spaga!
  Si partidul care l-a numit!
  E interesant sa aflam cine l-a propus?
  Cine l-a numit?
  Zi-ne partidule de incompetenți si ciubucari!😵😵😵

 2. Practica intalnita in toate institutiile de stat cand cineva este promovat in functie. 1, titularul postului ocupat trebuie promovat, nu retrogradat. 2, 25% din salariu parandaratul dat conducerii institutiei pe doi, trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *