Peste 6.000 de zboruri anulate și mii întârziate, în lume, din cauza extinderii infectărilor cu varianta Omicron a coronavirusului în weekend-ul de Crăciun

avion, zboruri, calatorii, turism

Varianta omicron a noului coronavirus perturbă Crăciunul, iar în weekendul Crăciunului aproape 6.000 de zboruri au fost anulate de companii aeriene, iar alte mii înregistrau întârzieri, relatează AFP, citată de News.ro.

Potrivit site-ului Flightaware, în seara Crăciunului se înregistrau peste 2.650 de zboruri anulate – inclusiv 940 de legături internaţionale, dar şi interne, cu Statele Unite.

În ajunul Crăciunului, aproximativ 2.400 de anulări şi aproape 11.000 de întârzieri se înregistrau, potrivit aceleiaţi surse, care înregistra peste 900 de anulări duminică.

Piloţi, însoţitori de bord şi alţi membri ai echipajului au fost plasaţi în carantină după ce au fost expuşi Covid-19, ceea ce a obligat companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri.

Potrivit Flightaware, United Airlines a anulat aproximativ 439 de zboruri vineri şi sâmbătă, rerezentând 10% dintre zborurile preogramte.

”Vârful de cazuri de omicron din întreaga ţară de săptămâna aceasta a avut un impact direct asupra echipajelor noastre şi persoanelor care ne gestionează operaţiunile”, a anunţat compania americană, care dă asigurări că depune eforturi să găsească soluţii pentru pasagerii afectaţi.

Delta Air Lines a anulat peste 300 de zboruri sâmbătă, iar 170 cu o zi înainte, potrivit Flightaware, invocând atât omicron, cât şi, punctul, condiţii meteorologice nefavorabile.

”Echipele Delta şi-au epuizat toate opţiunle şi resursele înante să ajungă la aceste anulări”, subliniază compania aeriană.

Peste zece zboruri ale companiei Alaska Airlines, ai cărei angajaţi au anunţat că ”au fost expuşi potenţial virusului” şi a fost necesar să se plaseze în carantină, au fost, de asemenea, anulate.

Companiile aeriene chineze se află la originea celui mai mare număr de anulări de zboruri.

China Eastern a suprimat aproximativ 540 de zboruri – peste un sfert din planul său de zbor -, iar Air China a anulat 267 de zboruri, reprezentând tot un sfert din plecările prevăzute.

Și Wizz Air au anulat, pe neașteptate, o serie de curse,pe fondul creșterii numărului de infectări, se plâng pasagerii acestora.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *