Peste 70.000 de conturi în aplicația Amiabila, prin care șoferii pot completa în format electronic formularul de „Constatare amiabilă de accident”

amiabila aplicatie Foto: Amiabila, youtube

Peste 70.000 de conturi au fost create în aplicaţia “Amiabila”, de la momentul lansării, în octombrie 2022, cu o medie zilnică ce depăşeşte 300 de noi conturi, informează Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), conform Agerpres.

În perioada analizată, peste 6.600 de persoane implicate în accidente au încheiat Constatarea amiabilă în format electronic, iar aproximativ în 15% dintre aceste cazuri ambii participanţi aveau cont creat la momentul completării formularului specific.

“Continuăm să îmbunătăţim “Amiabila” ţinând cont atât de sugestiile venite din partea utilizatorilor, cât şi de opiniile membrilor BAAR sau ale altor specialişti din domeniu. Toate acestea ne ajută să progresăm în direcţia găsirii soluţiilor potrivite pentru creşterea gradului de accesibilitate şi utilitate a aplicaţiei”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele BAAR

Principala noutate din aplicaţia “Amiabila”, valabilă din 10 ianuarie 2023, este implementarea suplimentară a unui mecanism de setare a alertelor de expirare a documentelor uzuale care însoţesc un autovehicul sau sunt necesare în trafic, dar şi a acelora care servesc completării constatării amiabile (permis de conducere, ITP, rovinietă, RCA şi CASCO). Pentru fiecare tip de alertă se pot alege cu uşurinţă mai multe opţiuni de notificare şi poate fi selectată modalitatea preferată pentru primirea acestora, respectiv direct în aplicaţie sau pe e-mail.

O altă îmbunătăţire vizează posibilitatea selectării locului în care a avut loc evenimentul rutier, pentru cazurile în care, din anumite motive, nu se foloseşte localizarea prin GPS.

De asemenea, funcţionalităţi noi se regăsesc şi în fluxul de înregistrare în aplicaţie, validarea diferită a adresei de e-mail în cazul în care doar unul dintre utilizatorii implicaţi în accident are un cont creat şi, nu în ultimul rând, implementarea unui mecanism de actualizare automată a aplicaţiei, după fiecare lansare a unei noi versiuni a acesteia.

Aplicaţia “Amiabila” se poate încheia prin intermediul unui singur telefon, fiind disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, dar şi pentru cele cu Android. Pentru uşurinţa completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicaţiei de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanţi vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicaţie.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este o asociaţie profesională independentă şi autonomă care are ca membri toate societăţile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

Foto: Amiabila, youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *