Pet Star Holding, cel mai mare producător de preforme PET din România, a luat un credit de 20 milioane lei de la EximBank

bani, finante, lei, financiar, deficit Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Compania Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET din România, a luat un credit de 20 milioane lei de la EximBank, pentru finanţarea activităţii curente, scrie News.ro.

“EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din România şi zona Balcanilor, ca volum de producţie şi varietate de formate. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanţării”, anunţă banca.

Perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activităţii Pet Star Holding, din cauza carantinării graniţelor anumitor ţări şi prin îngreunarea transporturilor internaţionale. Acestea au provocat întârzieri în aprovizionarea cu materii prime.

Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producţie al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criză, reuşind astfel să-şi consolideze poziţia competitivă pe piaţă.

„Cred că pentru mulţi dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deşi contextul pandemic ne-a forţat să trecem printr-o perioadă dificilă, situaţia în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucură faptul că strategia noastră de criză s-a dovedit a fi una eficientă şi, chiar dacă provocările vor continua să apară, cu siguranţă, suntem mai bine pregătiţi să identificăm soluţiile eficiente pentru business-ul nostru. Având şi acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanţarea activităţii curente, putem să ne concentrăm atenţia pe derularea investiţiilor pentru extinderea liniilor de producţie, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea poziţiei noastre pe piaţa pe care activăm, creându-ne totodată un avantaj competitiv în faţa unor eventuale noi provocări”, a declarat Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.

Pet Star Holding şi-a început activitatea în anul 2000, a evoluat de la an la an, ajungând lider de piaţă în producţia de preforme PET la 9 ani de la înfiinţare. Compania a inaugurat în 2016 o fabrică la Slobozia, judeţul Ialomiţa, în urma unei investiţii de 9 milioane euro. În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate şi altele.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *