Petrom a ieftin din nou motorina standard, prețul a scăzut sub 7 lei pe litru

Statie Petrom 7

Prețul motorinei standard a scăzut sub 7 lei pe litru la Petrom după încă o reducere de preț aplicată joi, 14 decembrie 2023. Ieftinirea de 5 bani pe litru este a cincea din această lună. Petrom a mai ieftinit motorina standard sâmbătă, 12 decembrie, pe lângă reducerea promoțională reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o aplică în weekenduri în unele stații. Astfel, prețurile benzinei și motorinei au scăzut cu câte 12 bani pe litru. , ieftinire care a dus motorina la un preț de sub 7 lei pe litru, nivel sub care a ajuns pe 20 aprilie 2023 și peste care a revenit pe 5 august 2023. Prețul motorinei a revenit iar peste 7 lei pe litru când a a fost eliminată reducerea de weekend. De asemenea, vineri 08 decembrie, prețul a scăzut cu încă 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. O reducere similară de preț a fost aplicată joi și marți după-amiază.

Prețul benzinei standard a rămas neschimbat joi dimineața. Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, are joi 14 decembrie, următoarele prețuri: 6,51 lei pentru un litru de benzină standard și 6,97 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,45 lei și 6,52 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 6,95 lei și 6,98 lei.

De la 1 noiembrie, zi în care motorina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 37 de bani, iar al motorinei cu 59 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,2%, ceea ce înseamnă ca un plin costă astăzi cu 15,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *