Petrom a ieftinit benzina, la o zi după ce a scumpit motorina/ Care sunt noile prețuri

Statie Petrom 5

Benzina de la Petrom e mai ieftină cu 5 bani pe litru marți, 07 noiembrie 2023, la stațiile Petrom. Schimbarea de preț vine la o zi după ce Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard cu 4 bani pe litru.

Ieftinirea de 7 bani pe litru din week-end a benzinei și motorinei face parte dintr-o promoție a Petrom, potrivit căreia în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți un preț de 6,82 lei pentru un litru de benzină standard și 7,53 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,76 si 6,83 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,51 lei și 7,54 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,3%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *