Petrom a ieftinit sâmbătă motorina

Statie Petrom 6
Prețul carburanților a scăzut la Petrom. De data aceasta, motorina s-a ieftinit cu 6 bani și revine sub 7,5 lei pe litru. Potrivi peco-online, prețul motorinei în București a ajuns intre 7,46 si 7,49 lei pe litru.

Pe 18 aprilie Petrom a scumpit cu 4 bani benzina.

Precedentele scumpiri ale carburanților au avut loc marți 16 aprilie, când benzina și motorina s-au scumpit cu câte 4 bani pe litru.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a mai scumpit benzina și motorina, marți dimineață, 09 aprilie, cu 4 bani pe litru. Apoi, joi dimineață, a redus prețurile cu câte un ban pe litru.

Alte majorări de preț au avut pe 4 și pe 5 aprilie, când Petrom a scumpit benzina standard și motorina standard cu încă 4 bani pe litru în fiecare zi.

În total, în această lună, benzina s-a scumpit cu 23 bani pe litru, iar motorina, cu 16 bani.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6 lei mai mult decât in urma cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *